Practice what you preach
Als sportorganisatie bent u een uithangbord voor topprestaties. U wilt de beste mensen aan boord om het hoogste te bereiken. Als geen ander weet u hoe in sport, denken en doen scherp zichtbaar zijn. Voorbereiding, samenwerking, beslissen, concentreren, motiveren. Een detail maakt verschil tussen winst en verlies. Mentale processen zijn van enorm belang, om goede prestaties te leveren. Hoe je je optimaal motiveert en concentreert. Hoe je hoofd koel houdt onder druk. Hoe er soepel wordt samengewerkt. Bagage die onmisbaar is voor ieder talent. Maar ook voor iedereen die weer een rolmodel wil zijn voor talent.

Waarom advies van een sportpsycholoog?
Sporters, trainers, talenten; ze verschillen in hun denken en doen. In hun gewoontes en gedrag. Iedereen heeft daarin zijn eigen kwaliteiten, zijn eigen potentie. Staat deze potentie in uw organisatie gelijk aan resultaat?
Gedachten, gevoel en gedrag zijn aan te leren. Mentale ontwikkeling kan dus naast fysieke, technische en tactische ontwikkeling getraind worden. Hoe jonger we beginnen, hoe meer we daarin winnen. Daarin spelen uw trainers en coaches een cruciale rol. Zij zijn immers (on)bewust rolmodel en doorgeefluik van hoe we sport beleven en reageren in trainingen en wedstrijden. Een ijzersterk talentbeleid bouwt dus aan mentale, persoonlijke ontwikkeling van zowel sporttalent als eigen talent.

Het recept van excellent presterende organisatie
Dat maak je met een aantal ingrediënten:

  • een scherpe opstelling: iedereen op de juiste plek, de juiste mensen aantrekken
  • een frisse inrichting: je mensen uitnodigen om gemotiveerd, scherp en betrokken te blijven
  • een sterk teamgevoel: effectieve samenwerking, sterke onderlinge lijnen
  • een gezond hart: je mensen uitnodigen zich om gezond en vitaal te blijven
  • een gezond vertrouwen en trots over de potentie van je organisatie.

Deze vaardigheden zijn aan te leren, te verbeteren of aan te scherpen; in een prestatie-interventie.

Hoe een prestatie-interventie werkt
Een prestatie-interventie loopt in 3 fasen: weten, leren en doen. In  een traject trappen we af met een inventarisatie (weten, gemiddeld 2 weken). Met gesprekken en scans bepalen we waar de winst te boeken is. Winstkansen buigen we om naar kleine acties, we bouwen aan een strategie die past bij de werksituatie van uw organisatie (leren, gemiddeld 6 weken). We bewaken de koers met tussentijdse metingen en evaluaties. We leren van bevindingen, scherpen adviezen aan en bouwen een structuur voor de toekomst (doen, gemiddeld 2 weken).