Daar staan jullie dan, de beslissende wedstrijd van dit seizoen. Het spant erom. En iedereen gaat daar op zijn eigen manier mee om. Iedere teamgenoot heeft zijn eigen manieren en gewoontes om goed te presteren. Dat wordt in de kleedkamer of op het veld, soms een complexe boel. In een team beïnvloed je elkaar continue; dat kan zijn in enthousiasme en van elkaar willen leren, maar ook in frustratie over gemaakte fouten. Je reageert op elkaar en dat heeft allerlei effect.Dit levert of kost energie en synergie.

Waarom mentale training voor een team?
Iedere speler heeft zijn eigen talent. Zijn eigen manier van denken en doen waarmee ‘ie het ver schopt. Voor iedere individuele speler in een team, is ook winst te behalen. Denk aan je concentratie vasthouden, hoe je jezelf weer oppept na een fout, hoe je reageert op omstandigheden in of buiten het veld.
Hoe jee op elkaar reageert, de onderlinge wisselwerking, drukt ook een stempel op jullie prestaties. Als je begrijpt hoe iedereen verschilt, afspreekt hoe taken worden verdeeld en uitgevoerd en leert beter op elkaar te reageren smeed je een ijzersterk team.

Groepsgewijze mentale training
Iedere sporter denkt, doet en reageert op zijn eigen manier. In groepsgewijze mentale training versterken we alle individuele spelers. We kijken waar per speler winst te boeken is. Op basis van persoonlijke,mentale kenmerken worden technieken aangeleerd waarmee sporters in een team zichzelf en elkaar kunnen aansturen in

  • Motivatie optimaal benutten
  • Concentratievermogen vergroten
  • Zelfvertrouwen versterken
  • Scherper presteren onder druk

Hier liggen handvaten voor ieder individuele sporter in een team. Tegelijkertijd wordt geleerd hoe teamgenoten verschillend bijdragen aan het uiteindelijke teamresultaat.

Hoe gaat deze training in zijn werk?
Samen en interactief kennis maken met elkaars mentale kwaliteiten. We trappen af met weten, we meten welke kenmerken er in jullie team aanwezig zijn. Daarna leren we technieken aan. Tenslotte zorgen we dat iedereen ook op en naast het veld gaat doen, wat geleerd is. Dit traject bestaat uit 3 – 7 bijeenkomsten van 2 uur, afhankelijk van de keuze van onderwerpen.

Teamsynergie-training
Het onderlinge vertrouwen in elkaar en hoe effectief jullie zijn als team, dat is 1 van de beste voorspellers van uiteindelijk teamresultaat. In deze training wordt aangestuurd naar:

  • Eenheid in doel, rol en taak
  • Elkaar helpen, aanmoedigen, uitnodigen om maximale individuele prestaties te komen
  • Een sterke verbondenheid in de groep, ook al is iedereen verschillend
  • Hoe reageer je op elkaar of situaties in en buiten het veld

Hoe gaat deze training in zijn werk?
Samen en interactief worden de onderlinge lijnen versterkt.  Dit traject bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur. In de eerste sessie komen we alles over elkaars talent te weten. We leren vervolgens hoe we het beste uit de verzameling talent halen. We helpen iedereen om te blijven doen wat goed is voor het team als geheel.