Metale brandstof voor teams

Bureau Mentale Brandstof is een netwerkorganisatie van ervaren prestatiepsychologen, trainers en doorgewinterde productontwikkelaars. Bureau Mentale Brandstof ontwikkelt en levert mentale brandstof voor sporters, werknemers, ondernemers en bedrijven. Bureau Mentale Brandstof is in 2012 opgericht door prestatiepsycholoog Hanneke Brand.

Duurzame en optimistische energie

We begonnen in 2012 onder de naam Bureau Gele Stroom. Omdat dit staat voor de duurzame en optimistische energie die we graag leveren. Duurzaam doordat onze diensten wetenschappelijk gefundeerd zijn. En zich in de praktijk dik en dwars bewezen hebben. Optimistisch, omdat we insteken op positieve veranderingen. Het goede nog beter maken, het leuke nog plezieriger maken, het gebruikelijke nog makkelijker maken. Met oog voor de kwetsbaarheden van de mens en het leven. Ongemakkelijkheden en spiegels krijg je er bij verandering gratis bij. Alleen zetten we in op ingrediënten die mindset, gedrag en cultuur aanstekelijk snel en leuk, veranderen.

Mindset, gedrag en cultuur

Onze kennis en ervaring richt zich altijd op dit samenspel. Mindset is een enorme voorspeller van hoe je je gedraagt en wat je bijdraagt aan een cultuur. Daarnaast is de verzameling van normen en waarden, ongeschreven regels, subtiele symbolen en beloningen, formele en informele leiders, aanstekelijke rolmodellen, ingesleten patronen of expliciete boodschappen weer van sterke invloed op wat jij in een omgeving wel of niet laat zien. En hoe je je gedraagt beïnvloedt ook weer direct wat je zelf belangrijk vindt, gelooft en inspireert. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Kortom: dit krachtenveld scherp en boven tafel krijgen is een waardevolle stap 1. Dit zichtbaar en tastbaar maken, maakt vervolgens acties concreet, inspirerend en bovenal doeltreffend.