Hanneke Brand

Hanneke Brand

Drs. / MA Hanneke Brand reikt advies, training en begeleiding aan voor individuen, teams en organisaties die het maximale uit hun potentie willen halen. Naast prestatiepsycholoog staat ze ook bekend als sociale innovator, professioneel optimist en sportieve wereldverbeteraar. Ze loopt warm voor vooruitstrevende presteerders en teams; sociaal bewuste pioniers, ondernemers en organisaties. Iedereen die een kickstart wil maken met een verandering van mindset, gedrag en cultuur. Om beter te presteren met een scherp oog op welzijn van jezelf en een ander.

Ervaring

Van topsporters en toppresteerders, medewerkers in de winkel of kantoor, teams op velden of in kantoortuinen, leidinggevenden van warenhuis tot boardroom; Hanneke heeft een zeer brede ervaring met het afstemmen op en begeleiden van allerlei doelgroepen, uit verschillende culturen wereldwijd. Ze brengt 15+ jaar ervaring in ontwerpen, implementeren en begeleiden van programma’s ter prestatieverbetering in topsport en bedrijfsleven.

Expertise
Talent, Personal Development & Performance.
Teamwork, Leadership & Inclusive Culture. 

Op deze onderwerpen leidde Hanneke als expert vanaf 2013 strategie, ontwikkeling en projecten voor medewerkers van NIKE Inc.  binnen de EMEA regio. Ze was verantwoordelijk om uiteenlopende behoeftes – 18000 medewerkers, 70 verschillende nationaliteiten, diverse doelgroepen – te analyseren en te vertalen naar doeltreffende programma’s, projecten en producten.  Na een verrijkende Just Do It periode, zei ze prompt haar baan op om nieuwe avonturen aan te gaan. Sinds 2023 heeft zij Mentale Brandstof nieuw leven ingeblazen. Met verfrissende werkwijze creëert ze veranderprogramma’s. Voor mindset, gedrag en cultuur. Op kleine of grote schaal. Ze ontwerpt strategie en programma’s, geeft trainingen & workshops, ontwikkelt podcasts en blogs. Alles om mentale brandstof te verspreiden.

Prestatiepsycholoog

Hanneke studeert in 2006 als psycholoog af aan de Rijksuniversiteit Groningen met verschillende specialisaties: sport- en prestaties, groepsdynamica, arbeid- en organisatie. Ze is aangesloten bij de Vereniging voor Sportpsychologie in Nederland (VSPN). Daarnaast verdiepte zij zich succesvol in Diversity, Equity and Inclusion (DEI) via Nike’s Leadership Acceleration Academy aan de University of Southern California. Als gecertificeerd LEGO® SERIOUS PLAY® begeleider ontgrendelt ze het brein’s voorstellingsvermogen door al bouwend te reflecteren – een interactieve, leuke maar vooral doeltreffende en inclusieve manier tot maximale opbrengsten uit je eigen of de collectieve intelligentie.